Εκτύπωση

Δίκτυο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας SES Net / Πανελλήνια Έρευνα


Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα μπορεί – με κάποιες προϋποθέσεις – να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση του ιστορικά υψηλού ποσοστού ανεργίας που παρατηρείται στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι περισσότερες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζουν δισεπίλυτα προβλήματα εύρεσης κεφαλαίων ή πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εκτίμηση των αναγκών σε κεφάλαια (ή και άλλους πόρους) του συνόλου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί μέσα στα τελευταία 3-4 χρόνια και κατά συνέπεια είναι δύσκολο να σχεδιαστεί ένας μηχανισμός που θα τα παρέχει με βιώσιμο τρόπο.

 Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί εργαλείο της έρευνας που διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: "Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας SES-NET". Η έρευνα αποσκοπεί στην εκτίμηση των αναγκών (της ζήτησης) των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσει η εκτίμηση της προσφοράς κεφαλαίων και τέλος θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός δικτύου ή ενός φορέα που θα έχει τη δυνατότητα να «γεφυρώσει» την προσφορά με τη ζήτηση, απαντώντας έτσι στη ζωτική ανάγκη των περισσότερων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

Το έργο συντονίζεται από την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ ΑΕ), ενώ συμμετέχουν ως εταίροι σε αυτό η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ηθικών Τραπεζών και Εναλλακτικής Χρηματοδότησης (FEBEA).

Με τη συμμετοχή σας στην έρευνα, συμβάλλετε στην αποτύπωση της παρούσας κατάστασης και τάσεων στον χώρο της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας σε επίπεδο χώρας και συμμετέχετε σ’ ένα φιλόδοξο εγχείρημα που αποσκοπεί στην εύρεση λύσεων «από τα κάτω προς τα πάνω» αξιοποιώντας την πολύτιμη και πολύχρονη εμπειρία αξιόλογων Ευρωπαϊκών Φορέων.

Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από 4 ενότητες και παράρτημα. O αναμενόμενος χρόνος συμπλήρωσης είναι 12-15 λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2441042363-212 και στα e-mail επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Συμπλήρωση online μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου

https://docs.google.com/forms/d/1GO-YPwcfxBFBeKV27NkKr-4OdL4he9ScIfcZOvXCen0/viewform

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Για την ΑΝΚΑ και τους εταίρους του Προγράμματος

Μπέλλης Βασίλειος

Γενικός Διευθυντής ΑΝΚΑ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διεύθυνση

Μ. Αλεξάνδρου 34, ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλέφωνο: 2441042363

Fax: 2441071636

Ιστοσελίδα: www.sesnet.eu

Email: connect@sesnet.eu

Φόρμα Εισαγωγής

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο
Όροι και Προϋποθέσεις